Godt badevann i Hægebostad kommune

Gjennom sommersesongen 2018 og 2019 skal kommunen ta vannprøver på to offentlige badeplasser. Disse er: Kyrkjeodden og ved Lygne Aktivitets- og friluftspark.

Kvaliteten på badevannet vurderes etter mengden intestinale enterokokker og termotolerante koliforme bakterier, som også kalles tarmbakterier.

Høy forekomst av bakterier kan indikere forurensning fra kloakk, gjødsel, fugler o.l., men det kan også skyldes avrenning fra overflatevann etter et regnskyll.

Ytre faktorer som temperatur, nedbør, vannstand, vind- og strømforhold påvirker mengden bakterier i badevannet.

Resultat av målinger tatt 23.07.2018 viser at det er godt badevann i Hægebostad

Åpningstider: