• Hjem
  • Nyheter

Nytt søknadssystem for tilskudd til sykdomsavløsning

Fra 15. august 2018 skal jordbruksbedrifter søke elektonisk via Altinn.

Landbruksdirektoratet endrer rutiner for søknad om tilskudd til avløsning ved sykdom og fødsel med videre. Foretakene skal nå registrere søknadene via Altinn.

Slik gjør du:

1. Gå til siden www.altinn.no på internett.
  2. Logg deg inn med MinID, BankID e.l.
  3. Velg landbruksforetaket ditt som Aktør.
  4. Søk opp og velg ordningen Tilskudd til sykdomsavløsning.
  5. Legg inn informasjon om sykemeldingsperiode, utgifter til avløser osv.
  6. Last opp nødvendige vedlegg.

Veiledning til deg som søker, er bygget inn i det elektroniske skjemaet.

Kortere behandlingstid!

Søknaden går til kommunen, som fatter vedtak om tilskudd. Du vil få tilbakemelding om vedtaket via Altinn. Det elektroniske systemet vil redusere tiden fra du søker om tilskudd til du har pengene på konto.

Hvis du planlegger å sende søknad om tilskudd i august kan det være lurt å vente med å sende søknad til det elektroniske fagsystemet åpner den 15. august.

Papirskjema for foretak går ut

Hvis du ikke kan bruke internett, kan du gi avløserlaget eller andre rett til å fylle ut søknadsskjemaet for deg. Det ordnes også inne på www.altinn.no. Snakk med dem først hvis det er aktuelt.

Papirskjema vil eksistere noen uker til. Ingen skal bli uten tilskudd fordi de søker på papirskjemaet like etter overgangen til nytt system, men i løpet av høsten blir ordningen fullelektronisk for jordbruksforetak.

Har du spørsmål, ta kontakt med kommunen.

Les mer om avløsning ved sykdom og fødsel mv. på nettsiden til Landbruksdirektoratet.