Hopp til her

Kr 90.000,- til utvikling av skulebiblioteket på Eiken skule

BibliotekHægebostad kommune har etter søknad fått kr. 90.000.- frå Utdanningsdirektoratet til prosjektet «Aktiv innsats i forhold til språk i alle fag!»

Prosjektet skal bidra til å styrke og utvikle skulebiblioteka som ein meir aktiv læringsarena og samlingspunkt i undervisninga. Lesing, lytting, samtale og formidling av litteratur samt forfattarbesøk, både i det daglege og i høve til spesielle hendingar/arrangement. Alle lærarar er lese- og språklærarar – uansett kva fag dei underviser i. Hægebostad kommune har delteke i opplegget med «Språkløyper».

Midlane skulen har fått skal mellom anna nyttast til systematisk opplæring av elevar og tilsette i bibliotekbruk, vi skal leige inn eksterne ressurspersonar og vi skal auke ressursen til skulebiblioteket. Dette skal føre til meir leseglede og leseforståing, fleire bibliotekbesøk, meir aktiv bruk av biblioteket i undervisninga og biblioteket skal intergrerast meir i skulen sine planar og i fagfornyinga (den nye læreplanen frå 2020).

Elevane skal ha eigne skrivedagar på skulen, lyttevenner for elevar på småtrinnet og faste undervisningsøkter på skulebiblioteket i alle fag. Kombinasjonar mellom informasjon frå bøker/oppslagsverk og tilgang til informasjon via nettet.