Hopp til her

Innspillsmøte til NVE sin foreslåtte nasjonale ramme for vindkraft

Sted: Kollemo skole

Dato: Torsdag 20.6.2019 kl 1800.

Formannskapet ønsker at administrasjonen legger til rette for at ulike interesse-grupper kan komme med innspill til NVE sin foreslått nasjonale ramme for vindkraft.

På bakgrunn av dette inviteres kommunenes innbyggere, vel, lag og foreninger, næringsliv, grunneiere og hytteeiere som har eiendom i Hægebostad kommune til innspillsmøte torsdag 20.06.2019 i hallen på Kollemo skole.

Departementet ønsker konkrete innspill med konkrete vurderinger på de foreslått områdene som NVE har foreslått i Hægebostad kommune. Kommunen ønsker konkrete innspill til NVE sin foreslåtte nasjonale ramme, og vil gjennomføre innspillsmøtet som et såkalt «Cafe-bord konferanse». Dette innebærer at det ikke vil bli åpnet opp for debattinnlegg.

Kommunen har delt inn temaene som er gitt i NVE’s forslag i 6 tema, og med 1 tema på hvert cafèbord dvs. 6 cafèbord. Temaene er

Ø  Fugl, flaggermus, insekt

Ø  Ulv, rein, bjørn, gaupe og jerv, fjellrev, hjortevilt (elg, hjort og rådyr er ikke truet), amfibier (damfrosk og storsalamander), og smågnagere.

Ø  Naturtyper og sammenhengende naturområder (landskapsvernområder, vernet områder), landskapets verdi, topografi og synlighet, kulturminner og kulturmiljøer

Ø  Bo- og besøkslyst - naboer- støy, skyggkast, iskast, synlighet, eiendomspriser m.v, samt friluftsliv som sådan og i tilknytting til bolig og hytter, folkehelse

Ø  Infrastuktur: Kommunikasjon – dab radio, digital TV, mobilsignal. Forsvarsanlegg, værradar, veier m.v.

Ø  Næringsvirksomhet, Landbruk, mineralske ressurser, reiseliv, hyttebygging, jakt og fiske

Se for øvrig link til NVE https://www.nve.no/nasjonal-ramme-for-vindkraft/?ref=mainmenu. Det anbefales at de som møter har gjort seg kjent med utredningene til NVE.

Kommunen ønsker kartfesting av områder som er viktige for kommunens innbyggere i forhold til temaene til NVE, og på cafebordene vil det vært utlagt kart slik at man kan kartfeste konkrete innspill. Dersom man har mer utfyllende informasjon eller andre innspill kan disse sendes inn til kommunen innen 23. august.

Agenda for møtet:

-          Velkommen ved ordfører Margrethe Handeland

-          Cafebord

Høringsfristen er utsatt til 1. oktober, og det er planlagt at saken blir politisk behandlet i september.