Hopp til her

Registrering av hjertestartere

Det er viktig at alle hjertestarterne i kommunen blir registrert på 113.no, slik alle vet hvor nærmeste hjertestarter befinner seg når man trenger den.

Når man ringer 113 og det er behov for en hjertestarter, får 113-sentralen de nærmeste hjertestarterne opp på en skjerm og ut fra dette kan de ta en vurdering av om man skal prøve å få tak i en av disse eller om man bør vente på ambulansen.

Systemet er laget med tanke på situasjoner der rask tilgang på hjertestarter kan være forskjellen på liv og død. Forutsetningen er selvsagt at hjertestarterne er registrert. Og akkurat dét viser seg å være en utfordring.

De som har en hjertestarter kan enkelt registrere den på 113.no. De blir også bedt om å skrive eventuelle åpningstider og plassere den i kartet.