Hopp til her

STENGING AV KOMMUNALT VANN

For å opprettholde god vannkvalitet er det nødvendig med rutinemessig vedlikehold i form av innvendig rens og utspyling av kommunens hovedvannledninger. Det er planlagt å gjennomføre dette arbeidet for vannledninger tilknyttet Eiken vannverk i løpet av vinteren 2020. For å få til dette, må vannforsyningen til private abonnementer stenges av i kortere perioder. Det vil bli sendt ut SMS-varsel om stenging av vannet til berørte husstander i forkant av disse arbeidene. Telefonvarslene går til registrert huseier og evt. leietakere må derfor varsles av huseier.

Det er ønskelig at hovedstoppekranen lukkes i den perioden vannet er stengt, slik at man unngår at spylevannet kommer inn i rørene i huset. Unngå også å bruke vannkranene i perioden vannet er stengt av.

Etter at vannet har vært stengt, kan det være brunt. Det er ikke farlig å drikke det eller bruke det i matlaging.

Vanligvis vil vannet bli klart igjen hvis du lar det renne en stund. Tapp bare kaldt vann, slik at det ikke kommer brunt vann i varmtvannstanken. Dersom det fremdeles er brunt vann etter å ha tappet kaldt vann en stund, kontakt kommunen.

Plan og Drift