RÅD FOR ELDRE

Eldrerådet er et rådgivenede utvalg som har mandat til å avgi uttalelser, anmodninger og råd til eget kommunestyre.
Denne retten til deltakelse skal bidra til å sikre eldre medvirkning ved utforming av den praktiske politikken. På den måten er de med på å bevisstgjøre lokalsamfunnet om hva som må til for å legge til rette samfunnet der alle kan delta og føre seg inkludert.

Hjemmel:Lov om kommunale og fylkeskommunale eldreråd av 8. november 1991

Valg og sammensetning av eldrerådet:Hægebostad eldreråd skal bestå av minst 5 medlemmer. 4 medlemmer som er pensjonister og 2 varamedlem. 1. varamedlem skal være medlem av kommunestyret og ha møterett.Rådet velges i det konstituerende møtet i kommunestyret.Flertallet av medlemmene skal være alderspensjonister. Rådet velger selv formann og nestformann blant pensjonistene

Hægebostad eldreråD, 2015 - 2019
  • Torbjørg Høyland