REPRESENTANTSKAPET TIL IKAVA

IKAVA (Interkommunalt arkiv i Vest-Agder IKS) er et selvstendig interkommunalt selskap eid av samtlige kommuner i Vest-Agder og Vest-Agder Fylkeskommune. IKAVA ble opprinnelig stiftet 20. mars 1990. I 2003 ble ordningen omdannet til et interkommunalt selskap (IKS) etter lov om interkommunale selskaper.

IKAVAS formål er å arbeide forat verdifullt kommunalt og fylkeskommunalt arkivmateriale blir tatt vare på og gjort tilgjengelig for offentlig bruk, forskning og andre administrative og kulturelle formål For å oppnå dette har selskapet ansvar for ordning og katalogisering av eiernes eldre arkiver og ser til at de oppbevares forsvarlig og er tilgjengelig for publikum gjennom den interkommunale depotløsningen. Materialet er tilgjengelig for publikum på IKAVAs lesesal i Kristiansand.

Kommunens representant er pr. idag Lars Terje Grostøl