Barnehage i Hægebostad

Barnehagen skal gi et tilbud for barn som er under skolepliktig alder.

I Norge blir barnehagene drevet etter lov om barnehager og rammeplan for barnehager. Der det ikke er gitt dispensasjon skal de i utgangspunktet ha en daglig leder med barnefaglig eller pedagogisk utdanning. Pedagogiske ledere må ha førskolelærerutdanning.

Etter barnehagelovens formålsparagraf skal barnehagen blant annet bidra til å gi barn en oppdragelse i tråd med kristne grunnverdier. Private barnehager kan imidlertid i vedtektene bestemme at denne delen av formålsparagrafen ikke skal gjelde. Det er vedtatt en ny formålsparagraf som ikke henviser til spesifikke religioner, denne er imidlertid ikke trådt i kraft enda.

Kommunale barnehager

Kommunen driver et omfattende generelt barnehagetilbud, men er også ansvarlig for å tilrettelegge for barn med funksjonshemminger. I Hægebostad kommune har vi Eiken barnehage og Hægebostad barnehage

Private barnehager - Familiebarnehager

Private aktører kan drive barnehage i kommunen gitt at visse vilkår oppfylles og at søknader innvilges. Informasjon om drift av privat barnehage fås på forespørsel. Vi har p.t. ingen private barnehager i Hægebostad