Brukerstyrt personlig assistanse (BPA)

Formål

En alternativ måte å organisere tjenesten personlig assistanse på for personer med nedsatt funksjonsevne og stort behov for bistand i dagliglivet, både i og utenfor hjemmet.

• <skjema>

Hva får du?

• Du har selv rollen som arbeidsleder med ansvaret for organisering og innhold innen de timene du er tildelt.
  • Tjenestene i BPA omfatter praktisk og personlig bistand, opplæring og støttekontakt.
  • Kommunen er ansvarlig for å følge opp kvaliteten på tjenesten.
  • Hvis du ikke selv kan være arbeidsleder for assistenten, kan rollen som arbeidsleder ivaretas av noen som kjenner deg godt.

Krav til søker

• Du må ha et langvarig og stort behov for personlig assistanse.

Hva koster det?

• Tjenesten er gratis.

Søknadsbehandling

Utfylt søknad sendes Hægebostad Sentrale Tiltaksteam (HST)

Vedtaket skal inneholde orientering om klagemulighet

• Klageadgangen er hjemlet i Pasient og brukerrettighetsloven § 7
  • Klagen skal rettes til Hægebostad Sentrale Tiltaksteam (HST)
  • For lovpålagte tjenester er klageinstans Fylkesmannen, og for ikke lovpålagte tjenester er klageinstansen kommunens klageutvalg.
  • Fristen for klage er 4 uker etter at vedkommende fikk eller eller burde ha fått tilstrekkelig kunnskap til å fremme en klage.

• <kontakt>