Demensteam

Hægebostad kommune har eget demensteam som arbeider med kartlegging og utredning av personer ved mistanke om demens. Det er nært samarbeid med fastlege og hjemmetjenesten. Det foretas hjemmebesøk og samtaler med pårørende. Dette skal være et lavterskeltilbud. Demensteamet anbefaler tiltak og tjenester, og gir råd og veiledning både til personer som har en demenslidelse og pårørende.

Demensteamet består av: Hilde N. Stendal (koordinator), Janne Ås, Victoria Kvåle og lege

Demenslidelser:

• Personer med demens har redusert hukommelse og svekket mental kapasitet som fører til nedsatt evne til å utføre aktiviteter i dagliglivet. Personen kan få vanskeligheter med å opprettholde ferdigheter og mestre hverdagen. Nyttig informasjon om demens finnes her: www.nasjonalforeningen.no
    Hægebostad kommune har tilrettelagte tilbud for personer med demens og deres pårørende:

• Interkommunal pårørende skule
    Samtale/ veiledning
  • Dagsenter for hjemmeboande demente

Kontakt:

Eiken bu- og omsorgssenter: 38 34 92 00 eller hjemmebasert omsorg, tlf. 38 34 92 10

Åpningstider:
Mandag-fredag kl. 07.30-15.00