PAKKEFORLØP PSYKISK HELSE OG RUS

Hva er pakkeforløp?

Pakkeforløp for psykisk helse og rus skal gi deg som pasient eller pårørende et behandlingsforløp som er helhetlig og forutsigbart, uten unødig ventetid. Du skal få mer innflytelse på behandlingen, og den skal evalueres systematisk underveis. Pakkeforløpene innføres trinnvis fra 1. januar 2019.

I lenken under kan du lese mer om de ulike pakkeforløpene for psykisk helse og rus, barn og unge.

Målsetningen med Pakkeforløp for psykisk helse og rus er:

- Økt brukermedvirkning og brukertilfredshet.
- Sammenhengende og koordinerte pasientforløp.
- Unngå unødig ventetid for utredning, behandling og oppfølging.
- Likeverdig tilbud til pasienter og pårørende uavhengig av hvor i landet de bor.
- Bedre ivaretakelse av somatisk helse og gode levevaner.

En forløpskoordinator vil følge deg gjennom forløpet.

• for personer som allerede har behandler/koordinator innen psykisk helse og rus i kommunen er det naturlig at denne personen ivaretar arbeidet med koordinering.

• for personer som ikke har kontakt med en behandler/koordinator innen psykisk helse og rus i kommune, kontaktes:

Koordinator for psykisk helse og rus:             Siri Syrstad tlf. 41 44 43 88

Koordinator for barn og unge:                         Gunn – Helen Hægeland tlf. 90 58 78 18