Trygghetsalarm

Formål

• Trygghetsalarm er en alarm som eldre, funksjonshemmede og syke bærer på seg for å kunne tilkalle hjelp i akutte situasjoner hele døgnet.
  • Trygghetsalarmene er knyttet til en vaktsentral som videreformidler kontakt med hjemmesykepleien. Det er hjemmesykepleien som rykker ut dersom en alarm utløses.

Hva får du?

• Du får en alarmknapp som festes på håndleddet eller henger rundt halsen.
  • Når man trykker på alarmknappen, vil helsepersonell umiddelbart ta kontakt eller komme hjem til deg.
  • Trygghetsalarmen er koblet til røykvarsler som varsler brannvesenet ved behov.

Krav til søker

• Trygghetsalarm innvilges til personer med økt fare for å falle, eller som ikke greier å bruke vanlig telefon på grunn av kommunikasjonsvansker.

Hva koster det?

Prisen fastsettes av kommunestyret hvert år.

Du vil motta faktura hvert kvartal.

Søknadsbehandling

• Det er ikke søknadsfrist. Søknader behandles fortløpende.