Erstatning for klimabetinget avlingssvikt

Meld fra til kommunen nå dersom tørken og varmen ser ut til å gi betydelig avlingssvikt.

Jordbruksforetak må melde fra til kommunen når skaden oppstår dersom det kan bli aktuelt å søke erstatning. Erstatningsordningen gjelder for avlingsskader som er en direkte følge av klimatiske forhold.

Dersom avlingsnivået i vekstgruppa totalt for sesongen kommer under 70 % av gjennomsnittet i grunnlagsårene, kan det gi rett på erstatning. Foretakets dokumenterte avling i fem av de siste seks årene gjelder som grunnlag for salgsproduksjoner. For grovfôrproduksjon til egne husdyr er grensa 70 % av fastsatt normavling for området.

Melding til kommunen er nødvendig for at det skal være mulig å komme på befaring og få dokumentert skaden og årsaken til den. Søker har også et selvstendig ansvar for å dokumentere skaden. Søknadsfristen er 31. oktober.

Les mer om ordningen på Landbruksdirektoratet sin nettside.

Beite i Grimstad tørkesommeren 2008.

Åpningstider:
Mandag-fredag kl. 07.30-15.00