Hopp til her

Krav om oppdatert gjødselplan for tilskuddssøkere

For søkere av produksjonstilskudd kan gjødselplan og sprøytejournal kontrolleres av kommunen. Ugyldig eller mangelfull gjødselplan kan føre til trekk i produksjonstilskuddet. For foretak som har rett til produksjonstilskudd skal det bli utarbeidet en gjødselplan før hver vekstsesong. Planen skal oppdateres årlig. Det har vært vanlig i distriktet med ensidig grasproduksjon, at landbruksrådgivingen lager flerårige gjødselplaner. En slik flerårig plan vil ikke uten videre bli godkjent av landbruksforvaltningen ved kontroll. De som driver jordbruksarealet har selv ansvaret for at planen blir justert og oppdatert hvert år.

Norsk landbruksgiving Agder hjelper deg med gjødselplaner og jordprøver.