Kunnskapsprøve i alkoholloven

Kunskapspøven - alkoholservering

Kunnskapsprøven er obligatorisk for styrere og stedfortredere i virksomheter som har eller søker om alminnelig salgs- eller skjenkebevilling for alkohol. Det er to kunnskapsprøver; en for salgsbevilling i butikk og en for skjenkebevilling på restaurant/bar/pub.

Hvor tar jeg kunnskapsprøven?

Oppmelding til og avlegging av kunnskapsprøve skjer hos bevillingsmyndigheten, som har plikt til å avholde prøven innen to måneder etter at melding om ønsket prøve er mottatt.

Å ta kunnskapsprøven koster kr 400,- og betales på forhånd til kommunen. Kvittering må tas med når prøven skal avlegges.

Dersom du ønsker å gå opp til kunnskapsprøven, ta kontakt med servicekontoret i Hægebostad

Hvem må ta kunnskapsprøven?

• Styrere og stedfortredere i virksomheter med salgs- eller skjenkebevilling
  • Kontrollører som skal utføre stedlig kontroll

Det er forskjellige prøver for salgsbevilling og skjenkebevilling. For å kunne godkjennes som styrer eller stedfortreder, må du ha bestått prøven for den bevillingstypen som virksomheten har.

Kursbevis

Ved bestått prøve vil det utstedes et bevis som er gyldig på ubestemt tid.

Praktiske opplysninger

• Kunnskapsprøven er en elektronisk flervalgsprøve
  • Prøven må avlegges hos bevillingsmyndigheten
  • Tiden man har til rådighet er 60 minutter