Energi- og klimaplan

nasjonale mål for klima- og energiplanlegging i kommunene

Kommunene skal gjennom planlegging og øvrig myndighets- og virksomhetsutøvelse stimulere og bidra til reduksjon av klimagassutslipp, samt økt miljøvennlig energiomlegging.

statlige planretninglinjer

Det er utarbeidet statlige planretningslinjene som skal

• sikre at kommunene går foran i arbeidet med å redusere klimagassutslipp
  • sikre mer effektiv energibruk og miljøvennlig energiomlegging i kommunene
  • sikre at kommunene bruker et bredt spekter av sine roller og virkemidler i arbeidet med å redusere klimagassutslipp

klima og energiplanlegging

Kommunene skal i sin kommuneplan eller i egen kommunedelplan innarbeide tiltak og virkemidler for å redusere utslipp av klimagasser og sikre mer effektiv energibruk og miljøvennlig energiomlegging i tråd med nasjonale retningslinjen.